Zanimljivosti
45

Španska lutrija podijelila 840 miliona eura

SRNA
Španska lutrija podijelila je danas 840 miliona eura dobitnicima tradicionalne lutrije "El Niño", koja se održava svake godine 6. januara, ovog puta u vrijeme duboke recesije i visoke stope nezaposlenosti.

Listići sa najvećom dobicima prodati su u Alicanteu, Leonu, Madridu, Murciji i Tenerifima. Ime lutrije potiče od španske riječi za bebu Isusa, koju su, prema tradicionalnom vjerovanju, na ovaj dan posjetila tri kralja sa Orijenta i donijeli poklone.

Prema pravilima lutrije, maksimalan pojedinačni dobitak može da bude 200.000 eura, a svako ko osvoji više od 2.500 eura morat će da zbog novih mjera štednje plati porez od 20 posto. Cijena pojedinačnog lutrijskog listića je 20 eura.

Grupa veselih dobitnika okupila se danas u Alcorconu, predgrađu Madrida, gdje je prodato 200 dobitnih listića, prenio je AP.

"Veoma sam uzbuđena, zato što mi je ovo bilo veoma potrebno. Mislim da sam baš imala puno sreće", izavila je Josefina, jedna od dobitnica, koja nije željela da kaže kako se preziva.

Najveća španska lutrija "El Gordo" bit će održana 22. decembra. Prošle godine dobitnicima je podijeljen nagradni fond od 2,5 milijardi eura.