Pet miliona pregleda u jednom danu
164

VIDEO / Snimak orla koji je zgrabio dijete je samo studentski projekt

Klix.ba
Snimak orla koji je u parku Mont Royal u Montrealu pokušao ukrasti dijete, a koji je obišao cijeli svijet i izazvao diskusije, samo je projekt troje studenata.

Normand Archambault, Loïc Mireault i Félix Marquis-Poulin su studenti centra NAD iz Montreala koji će za svoje djelo u 3D sigurno dobiti visoke ocjene.

Video snimak "Zlatni orako pokušava uhvatiti dijete u Montrealu" prikazuje kako velika ptica slijeće s neba u park i podiže dijete kandžama. Ptica je s djetetom letjela nekoliko metara i onda ga odbacila. Kamera potom zumira dijete koje je uplakano, ali nije povrijeđeno.

Video je pregledan više od pet miliona puta u jednom danu.

Archambault je rekao kako je njegov tim došao na savršenu ideju kako da navedu ljude da pričaju o njihovom radu.

"Razmišljali smo o tome šta je 'zarazno' na internetu. Sve što uključuje životinje i bebe je super popularno tako da smo pokušali spojiti to dvoje i napraviti nešto neobično što se ne dešava svaki dan", rekao je Archambault.

Na snimanje i montiranje snimka potrošili su 400 sati.

Projekt dobija ocjenu na osnovu broja pregleda. Idealan rezultat koji su im profesori zadali je 100.000 pregleda, što su ovi studenti nadmašili.

U vjerodostojnost snimka posumnjalo je samo nekoliko ljudi dok su drugi vodili široke rasprave o događaju.

Ovo je druga "prevara" javnosti ovog Centra. Prošle sedmice CBC radio objavio je priču o psima koji su istrenirani da razumiju naređenja na engleskom i francuskom jeziku.