Odlučna Beth Wheeler
0

Smršala gotovo 70 kilograma kako bi stala u 18 brojeva manju vjenčanicu

Sarajevo-x.com
Gotovo sve nevjeste pokušavaju skinuti par kilograma prije dana vjenčanja, ali jedna se zaista potrudila. Britanka Beth Wheeler se bez ikakvih kompromisa pridržavala svog plana prehrane za mršavljenje, tako da je uspjela sa 140 kilograma, od dana kada se zaručila, do dana vjenčanja skinuti gotovo pola.

Beth je odmah nakon zaruka naručila vjenčanicu broj 12, što je za 18 brojeva manje od veličine odjeće koju je ona tada nosila. U tom momentu je za Beth bijela vjenčanica sa čipkom još uvijek bila samo san. Međutim, nakon godinu dana je zaista uspjela.

Za list Mirror Beth je ispričala kako je njena formula za uspjeh bila zdrava prehrana i jaka volja, a to je i pomoglo da smanji svoju kilažu u pola.

"To je bio pravi podvig, bila sam ponosna na sebe noseći tu haljinu. Dobila sam toliko komplimenata", rekla je Beth, te dodala kako je njen muž bio jako ponosan na nju i da je čvrsto odlučila da ću započeti program mršavljenja, a prelijepa bjela vjenčanica je bila samo dodatni motiv. Čak je uspjela i da se odupre slatkišima i finim delicijama koje su se našle na gotovo svakog trpezi za božićne praznike.

"Svako ko je pokušao mršati na svoju ruku vrlo dobro zna da to može, ali da ništa neće dobiti s tim i da će kroz nekoliko sedmica ponovo vratiti izgubljene kilograme", kaže Beth i dodaje da je zdrava prehrana i jaka volja jedino mogu dati pozitivne rezultate.

"Vjerovatno sam sebe spasila od dijabetisa i drugih bolesti koje se pojavljuju zbog pretilosti. Sada kada sam izgubila kilograme vidim koje su prednosti", kaže Beth.