Deal with it, Romney
1

Smiješna strana američkih izbora na internetu

Klix.ba
Predsjednik SAD-a Barack Obama je trebao biti zvijezda protekle večeri, pogotovo nakon proglašenja izbornih rezultata u SAD-u kada je držao pobjednički govor. Međutim, pažnju TV gledatelja privukla je djevojka koja je sjedila iza njega.

Djevojka koja je sjedila iza Obame tokom njegovog pobjedničkog govora stavila je u kosu američku zastavu koja joj je stršila iznad glave, što su gledatelji odmah primijetili, pa su i na internetu krenule šale o cijelom slučaju.

Obamin plakat sa izbora 2008. godine, na kojem je njegov portret i na kojem je pisalo "HOPE", što znači nada, kojim je Obama slao poruku glasačima u nadi za promjenama u društvu, sada su domišljate šaljivdžije na internetu iskoristile da zezaju Romneyja. Umjeto "HOPE" i Obamine fotografije postavili su portret ovogodišnjeg gubitnika izbora s porukom "NOPE", što znači ne, Romney nije uspio. Već na drugoj fotografiji Obama mu poručuje da mu nema druge nego da se mora nositi s gubitkom predsjedničke funkcije.

Nakon niza loših poteza i bivši predsjednik SAD-a George Bush je svojevremeno dobio svoj poster na kojem je pisalo "DOPE", što se može prevesti i kao glupan.