Zanimljivosti
0

Slovenija: Trojica prijatelja pronađena mrtva skoro sedmicu nakon prometne nesreće

FENA
Ni najstariji slovenski kriminalisti ne pamte slučaj kakav se dogodio u pograničnim Haluzama, u neposrednoj blizini graničnog prijelaza s Hrvatskom (Macelj), gdje su trojica prijatelja umrla u prometnoj nesreći, a da njihov nestanak skoro sedam dana niko nije primijetio niti je bio prijavljen njihov nestanak.

Kako piše slovenska štampa, umirovljenik nešto stariji od 70 godina i dva njegova prijatelja u zrelim 40-im bili su poznati kao "veseljaci" koji vole zajedno obilaziti gostionice, a na lokalnoj su prometnici, koja vodi kroz šumu, izletjeli s ceste u oštrom zavoju i poginuli.

Iako su bili "osobenjaci" bez čvršćih obiteljskih ili drugih veza, pomalo čudi što ih nitko nije tražio ili proglasio nestalima od uskrsne nedjelje, kad su zadnji put viđeni. Njihova je tijela u stanju raspadanja i uništeni automobil policija otkrila i izvukla tek u subotu nakon što je netko uočio rupu u zaštitnoj ogradi.

Kriminalisti su na osnovi stanja tijela nastradalih utvrdili da su tamo ležali najmanje tri dana, a postoje pretpostavke da se nesreća dogodila još u nedjelju. Mjesto nesreće na cesti Podlehnik-Zgornje Gruškovje je samo nekoliko kilometara udaljeno od sela gdje su nastradali živjeli.