Najveći peh
0

Slomio noge, odrezao sebi prst, zabio nož u stomak...

Sarajevo-x.com
Britanac Mick Wilary je zasigurno najveći peh. Za 56 godina života najmanje 30 puta je pretrpio teške povrede, a slomio je najmanje 15 kostiju. U posljednjih nekoliko godina je slomio oba članka na nogama, razbio glavu, slomio nekoliko rebara, a u posljednjoj u nizu nesreća povrijedio je noge i već duže vremena boravi u bolnici. Liječnici se nadaju da će prohodati za šest mjeseci.
Mick Wilary
Mick Wilary
Wilary je sklon nesrećama još od djetinjstva. Najprije je slomio ključnu kost kada je pao s konja koji se spotaknuo na plastičnu kesu, zatim je slomio oba članka kada je zapeo na krompir na svojoj farmi, odsjekao prst, onda je razbio i glavu spotaknuvši se na mačku, a najmanje deset puta lomio je prste kada bi se nehotice udario čekićem.

No, to nije sve. Wilary je sam sebe ubo nožem u stomak dok je oštrio štap, pao je s traktora te slomio nekoliko rebara, a toliki je peh da su ga i goveda nekoliko puta udarila.

Osim toga neprestano je u modricama jer se često spotakne, oklizne i padne.

"Život s njim je prava avantura. Nikad neću zaboraviti kad je zapeo na krompir i slomio oba članka", kazala je Wilaryjeva supruga Evelyn dodajući da on nikada druge ne krivi za pad jer i sam zna koliko je nespretan.

U posljednjoj u nizu nesreća Wilaryja je bager pribio uza zid i povrijedio mu noge nakon što je iznenada sam krenuo naprijed.

Nesreća je bila strašna. Njegova desna noga je bila tako uvrnuta da je čak izgledala poput lijeve. No, unatoč strašnim povredama medicinski tim Bolnice u Newcastleu uspio je spasiti obje noge farmera, te se nadaju kako će za šest mjeseci on opet prohodati.

"Sklon sam nesrećama", priznao je Wilary, prenosi Daily Telegraph.

"Bager je radio dok sam prikupljao hranu za stoku. Odjednom je krenuo prema meni i suzbio me uza zid. Pomislio sam da mi je odsjekao noge. Bol je bila nesnošljiva. Sve je to trajalo dvije minute, a onda sam se skotrljao u stranu. Noge su mi bile u visini glave, ne možete ni zamisliti tu poziciju“, ispričao je farmer svoju nesreću dodajući kako je čim je došla hitna pomoć od njih najprije zatražio cigaretu.

Farmer se trenutno oporavlja u bolnici s obzirom da je nakon nesreće imao čak tri operacije.