Izvodi figure bez greške
0

VIDEO / Slijepa gimnastičarka oduševila sudije i publiku

Sarajevo-x.com
Gimnastičarka Lola Walters (13) je svojim nastupom osvojila simpatije sudija i publike na Američkoj gimnastičarskoj akademiji, posebno zato što je Lola praktično slijepa, a bez greške je izvela sve figure.

Obično takmičari znaju šta je ispred njih, ali Lola ima oboljenje nystagmus zbog kojeg su joj slike uduplane i nema nikakvu dublju ni daleku percepciju.

"Većina ljudi sa kojima se takmičim i ne znaju da sam drugačija od njih. Što se mene tiče, to može i ostati tako, jer neću da dobijam drugačije poene", rekla je hrabra Lola, prenosi američki portal Huffington Post.

Mlada gimnastičarka je dodala da se pita kako bi izgledalo bavljenje gimnastikom kada bi imala savršen vid. Lolina majka Beth je, tek kada se trogodišnja Lola počela baviti gimnastikom, uvidjela da njena kćerka ima problema sa vidom koji se pogoršavao.

Lolin nastup ima više padova nego nastup uobičajenih takmičara, zbog duplih slika ona je često uvjerena da je blizu površine grede. Trenerica Jackie Crooker tvrdi da Lola vježba duplo više od svih drugih i kako bi, da nema problem sa vidom, bila vrhunska gimnastičarka.