Odjeven u kostim žirafe
12

Škot čini dobra djela za potpune strance

Klix.ba
Muškarac u kostimu žirafe je stekao slavu u Škotskoj nakon što je počeo činiti dobra djela za potpune strance. Šetanje pasa i dijeljenje kafe strancima su samo neka od dobrih djela koja on čini za druge.
Tridesetdvogodišnji Armstrong Baillie je rekao da je sebi kao izazov postavio podizanje duha i usrećivanje ljudi svojim postpucima.

"Prije godinu dana jedan muškarac u kostimu gorile je svirao bubnjeve na ulicama Edinburga. Jednom prilikom sam zastao i razgovarao s njim. Zaista me nasmijao. Ne samo mene, nego i mnoge druge", kazao je Baillie.

Nakon toga je Baillie došao na ideju da kreira svoj vlastiti kostim. Odlučio se za žirafu, svoju omiljenu životinju.

"Mislim da savršeno odgovara mojoj osobnosti. Moja glava je visoko u oblacima, ali je moje srce na pravom mjestu", kazao je Baillie.

Kako kaže, stranci ga često zovu i mole za različite usluge.

"Ja dijelim svoje kartice ljudima i tražim od njih da mi daju ideje. Jedna žena me nazvala i rekla da bih mogao pomoći u sakupljanju smeća na plaži i to sam i uradio. Nekad se desi da neko insistira da mi plati za nešto što sam uradio. Taj novac iskoristim za neka druga dobra djela", kaže Baillie.

Ono što ovaj dobri čovjek najviše voli da radi je da usrećuje djecu.

"Kada sakupim dovoljno novca odem u neku prodavnicu igračaka, nakupujem koliko mogu i idem do bolnice na dječije odjeljenje. Kada sam imao tri godine teško sam povrijedio nogu, a jedno od mojih najraniji sjećanja je to da sam od nekoga dobio igračku kamion dok sam bio u bolnici. Toga ću se vječno sjećati", rekao je Baillie.