Oborio vlastiti rekord
0

FOTO+VIDEO / Skočio s 11 metara u bazenčić s 30 cm vode

Sarajevo-x.com
Skočiti sa 11 metara visine u vodu je zaista zastrašujuće, ali zamislite da sa te visine skočite u gumeni dječiji bazenčić u kojem jedva da ima 30 centimetara vode. To je učinio Darren Taylor, poznat i kao "Profesor Splash", te oborio vlastiti rekord i 13. put se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda.
Profesor Splash se skakanjem u plićak bavi od 1983. godine i tvrdi da zna tajne jedinstvene tehnike koja mu omogućava da lijepo skoči i ne povrijedi se kada padne u bazen u kojem ima jako malo vode.

Svoje umijeće demonstrirao je nedavno u Trondheimu u Norveškoj i skokom sa 11 metara u dječiji bazen postavio novi rekrod.

Taylor, koji je inače iz Denvera u Clorodu, smatra se jednim od najboljih svjetskih skakača u plićak.

"Dno bazena nije napuhano jer bi ti bilo protivno Guinnessovim pravilima. Međutim, ispod bazena su postavljeni tepisi od pjene. Vjerujte mi, skakanje i pad u bazen sa svega 30 cm vode je zaista težak koliko i izgleda", kazao je Profesor Splash.

On je dodao da voli kada je voda blizu tačke smrzavanja, a da o tome kako će i kada skočiti sudi na osnovu smjera vjetra i razdoblja dana.

"Morate biti u potpunosti smireni da bi skok uspio. Zahvaljujući tehnici mogao bih svaki put kad skočim postaviti rekord, mada to postaje sve teže", istakao je on, prenosi Daily Mail.

Taylor danas putuje svijetom, pokazuje svoju vještinu i obara sopstvene rekorde.