Hiljade učesnika na promociji
0

Skinuli se za besplatnu avionsku kartu

Sarajevo-x.com
Irska aviokompanija Aer Lingus pozvala je sve građane da tokom akcije promoviranja novih aviolinija prodefiliraju ulicama Londona polugoli i tako osvoje dvije besplatne karte za let u jedan od evropskih gradova.

Nekoliko hiljada odvažnih učesnika jučer se okupilo u Jubilee Gardensu u Londonu sa djetelinom na 'strateškim mjestima', a kasnije su prošetali kraj rijeke Temze.

Glasnogovornik Aer Lingusa kazao je jučer da se neki učesnici parade nisu pridržavali upozorenja policije da će biti novčano kažnjeni ako se u potpunosti razodjenu.

Irska aviokompanija koja je u 2007. godini imala je 125 miliona eura profita, ove godine zabilježila je gubitke od 120 miliona eura. Predstavnici Aer Lingusa obećali su da će smanjit cijenu avionskih karata kako ne bi gubili putnike tokom ekonomske krize.

Izvršni direktor kompanije Dermont Mannion nedavno je upozorio da skoro jedna polovina aviokompanija u Evropi neće prebroditi recesiju.

U aprilu Aer Lingus otvara nove avionske linije iz Gatwicka za deset evropskih gradova, koja će koštati samo 9.99 funti ili 10.87 eura, uključujući takse.