Umnožava moždane ćelije
0

Sjeverna Koreja razvila "super - napitak"

FENA
Usred rastućih tenzija s potopljenim južnokorejskim brodom i navodnog transfera nuklearne tehnologije s Mijanmarom, propagandna mašinerija Sjeverne Koreje je objavila da je razvila "super-napitak", koji umnožava proizvodnju moždanih stanica, ali i sprječava starenje kože.

Jedan državni dužnosnik izjavio je službenoj komunističkoj novinskoj agenciji KCNA da piće sadrži 60 vrsta "mikroelemenata", koji su dobiveni iz više od 30 vrsta biljaka.

KCNA tvrdi da su upravo za taj čudotvorni napitak na ekonomskom sajmu, koji je održan proteklog mjeseca u Pyongyangu, "vrlo veliki interes pokazali poslovni ljudi iz Kine, Njemačke, ali i drugih zemalja".

Napitak je razvijen u državnoj firmi Moranbong Carbonated Fruit Juice Joint Venture, a KCNA tvrdi da "osim preventivnih i ljekovitih svojstava, napitak poboljšava mentalne i psihičke sposobnosti" i to "umnožavanjem moždanih stanica".

"Također i štiti kožu od bora i tamnih pjega te je izuzetno dobar u prevenciji gerijatrijskih oboljenja, kao što su bolesti srca i mozga tako što uklanja otrove koji su se godinama taložili u organizmu", tvrde Sjeverni Korejci.

Napitak, koji ima kudikamo veći anti-oksidantni potencijal od najkvalitetnije kozmetike, pokazuje dobre rezultate kod najrazličitijih kožnih oboljenja, uključujući alergijski dermatitis. Također se tvrdi i da "izravnava kožu".

Posebno se naglašava da "napitak nema apsolutno nikakvih nuspojava".

Sjevernokorejska agencija prenosi i izjavu upravitelja tvornice, Jong Song Hoa, koji s ponosom ističe kako je napitak "već dokazao svoju djelotvornost među radnicima iz raznih grana industrije, ako što su termocentrale, ljevaonice željeza i medicinske institucije", prenosi u petak portal Dnevnik.hr.