Italija
0

Silviju Berlusconiju smetaju grudi

Sarajevo-x.com
Italijanski premijer Silvio Berlusconi je otkrio svoju do sada nepoznatu crtu stidljivosti kada je zatražio da se pokriju grudi na 254 godine starom remek djelu venecijanskog slikara Giovannija Battiste Tiepola , a koje ukrašava njegov kabinet u Rimu u kojem prima medije.
Originalna slika

Prema mišljenju kontroverznog italijanskog bogataša vrijedna umjetnička slika "Time Unveiling Truth", okačena na zidu prostorije u kojoj prima medije, mogla bi odvući pažnju novinara, naročito kada u službenu posjetu dođu zvaničnici kao što je irački premijer Nourija al-Malikija.

Kopija umetničke slike "Time Unveiling Truth"

Umjetničko djelo "Time Unveiling Truth" prikazuje djevojku obnaženih grudi, a prema pisanju Telegrapha, Berlusconi je zatražio da se "uvredljiva" slika zamijeni kopijom na kojoj bijeli veo pokriva "skandalozne" grudi.

Ovaj potez je užasnuo ljubitelje umjetnosti. "Ured premijera je uspio da uvrijedi jednog od najvećih umjetnika. Nije lijepo vrijeđati Tiepola. Autor ovog grotesknog i apsurdnog čina treba biti kažnjen", izjavio je Giancarlo Galan, guverner italijanskog regiona Veneto.

Zanimljivo je da u kabinetu italijanskog premijera radi ministrica Mara Carfanga koja je ujedno i bivši top model.

Mara Carfagna
Vezani članci