Šiba pacijente po stražnjici
117

Sibirski psiholog ovisnost istjeruje štapom

Klix.ba
Foto: Siberian Times
Foto: Siberian Times
Sibirski psiholog tvrdi da uspješno liječi ovisnosti o drogama, alkoholu ili seksu tako što fizički kažnjava ovisnike. Ova bolna terapija, koja uključuje šibanje štapom po stražnjici, prema riječima psihologa, pomaže svima onima kod kojih druge metode nisu uspjele.

Dvadesetdvogodišnja Natasha iz Novosibirska, koja se odvikava od heroina, je rekla: "Ja sam dokaz da ova kontroverzna terapija funkcioniše i preporučujem je svima koji se bore sa ovisnošću. Terapija je veoma bolna, ali mi je vratila moj život. Bez nje bih sada najvjerovatnije bila mrtva".

Dr. German Pilipenko i njegova kolegica profesorica Marina Chukhrova tvrde da je njihova terapija bazirana na naučnim principima.

"Mi pacijente šibamo po stražnjici iz medicinskih namjera. Ovo nije neka bolesna sadistička i mazohistička aktivnost", kazala je Chukhrova.

Ovi psiholozi tvrde da ovisnici imaju nedostatak endorfina, poznatog kao "hormon sreće". Bol koja nastaje šibanjem stimulira mozak, koji nakon toga ispušta endorfine u tijelo, zbog čega se pacijenti osjećaju bolje u svojoj koži.

Natasha je rekla da se počela drogirati zajedno sa svojim momkom, koji je umro od predoziranja.

"Oko mene je bilo toliko smrti. I ja sam zamalo umrla nekoliko puta. Jednostavno nisam vidjela izlaz. Onda je moja majka čula za ovu metodu i ja sam pristala", kaže Natasha.

Prije svakog tretmana, pacijenti prođu psihološku procjenu i savjetovanje, a nakon toga slijedi 60 udaraca po stražnjici. Svaki tretman košta oko 60 funti.

"Nisam mazohista. Moji roditelji me nikada nisu tukli. Nisam nikada dobila ni šamar. Ovo je bio prvi put da osjetim stvarnu fizičku bol. Bilo je to šokantno iskustvo. Ako iko misli da tu ima nešto seksualno, onda ne zna o čemu priča. Sa svakim udarcem sam vrištala i stezala krevet. Bol je nevjerovatna. Prava agonija od koje vam se grči cijelo tijelo. Mnogo puta zaplačem. Međutim, nakon svakog tretmana se osjećam dobro. Ovo zaista djeluje", rekla je Natasha.

"Koristimo grane vrbe. Veoma su fleksibilne i ne pucaju. Također, ne izazivaju pucanje kože i krvarenje. Pacijente šibamo samo po stražnjici. Ukoliko vidimo da pacijent ima neko seksualno zadovoljstvo u svemu tome, odmah prestajemo i zabranimo im dolazak", dodala je Chukhrova.