Chicago
0

Šest mjeseci zatvora zbog zijevanja

Sarajevo-x.com
Clifton Williams
Clifton Williams
Pospani posmatrači suđenja u sudnici u predgrađu Chicaga ubuduće će vjerovatno voditi više računa o tome da se suzdrže od zijevanja.

Naime, 33-godišnji Clifton Williams zbog toga je prošli mjesec osuđen na šest mjeseci zatvora. Williams je zijevao dok je porota čitala presudu njegovom rođaku Jasonu Mayfieldu, osuđenom 23. jula za preprodaju droge.

Sudija Daniel Rozak mogao bi pomilovati Williamsa, ako mu se on u četvrtak na saslušanju izvini, a sudija prihvati izvinjenje. Ako ga sutra i poštedi šestomjesečne kazne, Williams je u zatvoru već odslužio 21 dan dosuđene mu kazne.

Glasnogovornik kancelarije državnog branitelja Charles Pelkie kaže da je tužitelj koji je bio u sudnici rekao da bi se ono što je izašlo iz Williamsovih usta teško moglo nazvati zijevanjem.

"To je bio jako bučan, namjeran pokušaj ovog pojednica da omete suđenje i pokaže nepoštovanje prema sudu", rekao je Pelkie. "On nije slučajno zijevao. On je izražavao na vrlo glasan način svoj stav šta misli o suđenju."

Inače, kazna od šest mjeseci je maksimalna kazna na koju sudija nekog može osuditi za nepoštovanje suda, bez prethodnog suđenja, piše AP.