Frapirali policijsku patrolu
0

Seksali se vozeći preko 130 kilometara na sat

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarac kojeg je norveška policija uhvatila zbog prekoračenja brzine pri vožnji autocestom 40 km zapadno od Osla, mogao bi dobiti i veću kaznu jer je utvrđeno da je pri vožnji vodio ljubav sa svojom djevojkom.

Neimenovani par postao je sumnjiv policiji nakon što je krivudao cestom E18, te se u srebrnoj Mazdi 323 kretao 133 kilometra na sat u zoni gdje je ograničenje 100 km/h. Ipak, prekoračenje brzine nije bio jedini prekršaj 28-godišnjeg muškarca i 22-godišnje djevojke.

"Krivudali su s jedne strane na drugu jer je žena sjedila na muškarčevom krilu dok je vozio i pritom su, da tako kažem, imali odnos", ispričao je policajac Tor Stein Hagen, a prenosi AFP.

"Nije mogao puno vidjeti jer su mu smetala njena leđa. Zašto su to radili na autoputu, uz toliki rizik, to ne znamo", kažu policajci koji su zaustavili vozilo i oduzeli vozačku dozvolu nesavjesnom vozaču zbog opasnosti kojima je izlagao sebe i druge učesnike u saobraćaju.

U narednih nekoliko sedmica bit će odlučeno kakva je kazna primjerena za ovakav prekršaj, a dokazi koji govore protiv vozača snimljeni su kamerom. Policajac Hagen smatra da će avanturista morati platiti nekoliko hiljada norveških kruna, te da će mu vozačka biti oduzeta na duži period.