Zanimljivosti
4

Sedmogodišnji Angelo naučio svirati slušajući snimke na YouTubeu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Filipinac Angelo Figueroa sa samo sedam godina naučio je svirati bubnjeve gledajući snimke na YouTubeu.

Angelo sa porodicom živi u Los Angelesu, u Santa Monici, a sa ocem svira na ulici te se na taj način zabavlja i zarađuje džeparac.

Na ulici mali Angelo privlači pažnju prolaznika svirajući bubnjeve bez ikakve greške uz popularne pjesme koje njegov otac pušta s mobitela. Turisti i lokalno stanovništvo sa oduševljenjem slušaju i gledaju nadarenog dječaka koji održava mini koncerte na ulicama Los Angelesa.

"Naučio sam svirati bubnjeve gledajući videozapise na YouTubeu, stavio bih slušalice na uši i iznova ih preslušavao dok ne bih zapamtio melodiju", rekao je dječak Angelo koji nikada nije pohađao muzičko obrazovanje.

"Mi se zabavljamo, učimo a i zarađujemo novac od slučajnih prolaznika koji se zaustave da bi poslušali naše izvedbe", izjavio je Angelov otac, ističući kako on i sin zajedno sviraju.

"Najbolje od svega je to što nam je porodica na okupu, dok sviramo na ulici. Umjesto da sjedimo kod kuće, mi se zabavljamo na ulici, a ljudima se sviđa to što sviramo i kako sviramo. Moj sin je naučio svirati bubnjeve gledajući YouTube, a i ja sam prije mjesec na isti način naučio svirati gitaru", rekao je Angelov otac.

Porodica Figueroa doselila se u Sjednjene Američke Države prije nekoliko godina. S obziom na to da je Angelova majka zaposlena, njegov otac vodi brigu o njemu i njegovom dvogodišnjem bratu. Porodica Figueroa obuću i odjeću kupuje od bakšiša koji zarade svirajući na ulici, a od općine imaju odobrenje za sviranje po parkovima i ulicama kako bi zaradili novac za neke druge potrebe.

Vezani članci