Veličanstvena sedmorka iz Velsa
0

FOTO / Sedam žena iz iste ulice rodile djecu u sedam sedmica

Sarajevo-x.com
Iako se nisu nešto posebno poznavale, ispalo je kao da su dobro planirale - sedam žena iz iste ulice u mjestu Miskin u Velsu, u sedam sedmica su rodile djecu. Da, savršen tajming.
Za nevjerovatno otkriće zaslužna je babica u bolnici Royal Glamorgan, koja je "slučajno" primijetila da sve žene imaju sličnu adresu, ista ulica, različit broj. Kirsty Davies (34), posljednja majka u ovom nizu, kaže da su u bolnici babice komentirale: "Oh, evo još jedne majke iz plodne ulice Wood Drive". I ona tvrdi da se majke međusobno nisu poznavale prije ovog otkrića, ali se zato sad intenzivno druže, a imaju i sličnu zanimaciju.

"U ulici je oko 30 kuća, tako da je podatak da smo nas sedam rodile za sedam sedmica zaista impresivan podatak", ponosne su majke, te dodaju kako ljudi već komentarišu da je to "zbog vode".

"Postale smo bliske prijateljice, a naša će djeca skupa ići u školu", govore majke.

"Sedmorka" ima osmero djece, jer je Nia Edwards rodila blizance.

Gospođa Edwards (34), po zanimanju učiteljica, kaže da je nabasala na jednu od komšinica na pregledu kod ginekologa, te su obje tad pomislile kako je velika slučajnost da su obje trudne u isto vrijeme.

"Da smo tad znale da je u ulici još pet žena u drugom stanju", uz smijeh se prisjeća Edwardsova, koja je presretna što sad svoje blizance može odgajati u "velikoj porodici".

"Uvijek je tu ostalih šest pari ruku spremnih da mi pomognu", kazala je ona, prenio je Daily Mail.