Upozorenje ženama
40

Saznajte kada su šefici plodni dani i ne tražite povišicu

Klix.ba
Šta sve morate znati u današnje vrijeme da biste napredovali na poslu, ne možete ni pretpostaviti. Ukoliko vam je nadređena osoba žena, vaše muke su još veće.

Savjet, koji biste možda mogli poslušati, kaže da lijepe žene trebaju biti oprezne kada od svoje šefice traže povišicu, posebno trebaju paziti na termin u kojem to traže, jer ukoliko pogriješe mogle bi dobiti smanjenje plaće. Naime, žene postaju mnogo konkurentnije kada su na vrhuncu svoje plodnosti, odnosno kada su im plodni dani u mjesecu. Ako slučajno baš tada zatražite povišicu, mogli biste na kraju dobiti manju plaću.

Ovakav stav i ponašanje žena u plodnim danima datiraju još iz vremena kada su žene same morale brinuti o svemu, a muškarci su morali odlaziti u lov, pa je žena morala biti što bolja u poslovima o kojima ona brine u odnosu na rivalke.

Profesor psihologije dr. Margery Lucas, sa koledža Wellesley u SAD-u, savjetuje i to da uzmete u obzir koliko je atraktivna vaša šefica, pogotovo ako ste i vi atraktivna žena.

Ukoliko uspijete saznati kada su plodni dani vaše šefice i izbjegnete ih, onda se možete nadati povišici, tad imate šansu da njena darežljivost bude na visini vaših očekivanja.

Independent prenosi istraživanje u kojem psiholozi tvrde da su žene svjesne toga da će druga žena, ukoliko dobije više novca, imati i više mogućnosti za svoje uljepšavanje, jer će kupiti dodatnu šminku i lijepu odjeću.