Zanimljivosti
0

Saznajte gdje će poznati provesti prvomajske praznike

Piše: A. U.
Brano Jakubović (Foto: Klix.ba)
Brano Jakubović (Foto: Klix.ba)
Prvomajski praznici su na pragu i svi planiraju na koji način će ih provesti. Saznajte gdje će sutra biti neki od poznatih bh. građana.

Muzičar i radio voditelj Elvis J. Kurtović pridružit će se mnogobrojnih sugrađanima koji će Praznik rada provesti na izletištima u okolini Sarajeva.

Veselo će biti i u društvu Marija Knezovića, frontmena Zostera, koji ipak neće ići dalje od svog dvorišta. Kako nam je rekao, ispred kuće ima svoj vrt pa će prijatelji doći kod njega.

Za razliku od svojih kolega, Davor Ebner, pjevač grupe Regina za prvomajske praznike zakazao je i nekoliko svirki.

"Prvi maj ću provesti u kući. Imam i nekoliko svirki, pa ću spojiti ugodno s korisnim", kazao je Ebner.

Slična stvar je i s ekipom iz Dubioze kolektiv, koja nakon objave Apsurdistana ne miruje. Na listi brojnih gradova u kojima ovih dana sviraju našao se i Minhen. Brano Jakubović je rekao za naš portal da Dubioza svira u Bavarskoj u sklopu demonstracija.

Radno će biti i kod književnice Indire Kučuk-Sorguč, koja priprema predstavu "Ja, mahalac".

"Bit ću u Kamernom teatru 55 od sabaha do jacije. U toku su generalne probe za predstavu 'Ja, mahalac'. U posljednje vrijeme svaki prvi maj mi je radan. Kada ne radim, volim prošetati svojim gradom", rekla je Kučuk-Sorguč.

Praznično neće biti ni kod Damira Imamovića, koji također "ima posla preko glave".

Naš je poziv iznenadio Dinu Šarana koji kaže da o tome još nije ni razmišljao.

"Imali smo dva koncerta u Holandiji i tek smo se vratili, tako da mi prvi maj i ne pada na pamet", bio je iskren pjevač benda Letu štuke.

Igrač Željezničara Samir Bekrić će praznik provesti u zavisnosti od raspoloženja trenera Plavih Amara Osima.

"Sve zavisi kako šef Amar Osim bude raspoložen. Ne bi bilo prvi put da treniramo, ali ako budem slobodan, 1. maj ću provesti u društvu djevojke i prijatelja negdje u prirodi. Roštilja će također biti, ali umjereno, jer mi fudbaleri moramo paziti na ishranu", izjavio je Samir Bekrić.

Njegov rival iz Bordo tima Emir Hadžić kaže da je konačno slobodan za 1. maj koji će provesti kraj rodnog Kaknja.

"Ovo je prvi put u nekoliko godina da sam slobodan za 1. maj. Već nekoliko puta se dogodilo da dan poslije imamo utakmicu, tako da se za praznik moramo pripremati. Srećom, ovog puta nije tako, pa ću 1. maj provesti s djevojkom i prijateljima na Ponijerima kod Kaknja, koje je idealno za izlete. Malo ću se opustiti, a u četvrtak se počinjem spremati za utakmicu sa Zvijezdom. Radujem se i tome jer se nakon povrede vraćam u ekipu", rekao je Emir Hadžić.