"Kao bića s druge planete"
0

FOTO / Savršene fotografije insekata okupanih u rosi

Sarajevo-x.com
Na prvi pogled možda pomislite da su na fotografijama dijamantima optočeni broševi u obliku insekata, no nije tako. Ovo su živi insekti umiveni jutarnjom rosom.

Blistavi poput dragog kamenja ovi insekti izgledaju kao bića s neke druge planete. No, zapravo njihova tijela je okupala prva jutarnja rosa.

Fantastične fotografije načinio je fizioterapeut Miroslaw Swietek u ranim jutarnjim satima u šumi u blizini svog doma u selu Jaroszow u Poljskoj.

Koristeći džepnu lampu 37-godišnji fotograf amater u jutarnjim satima krene u "lov" na kukce. Trudi se da se aparatom priliži što je više moguće i napravi savršenu fotografiju, što je naravno veoma teško.

"Fotografisanjem se iz hobija bavim dvije i po godine i pretežno fotografišem inskete i guštere. Fotografišem ih u prirodnom okruženju i to u šumi nadomak sela u kojem živim. Insekti su obliveni jutarnjom rosom s obzirom da u šumu idem u 3.00 sata ujutro“, kazao je Swietek, dodajući da je možda i lako načinit fotografiju, ali je teško u tom mraku pronaći insekte.

"Morate biti veoma brzi kada fotografišete jer rosa brzo nestane“, kazao je fotograf dodajući da kukci ne spavaju poput ljudi već su u stanju ukočenosti zbog čega su gotovo nepokretni i mnogo manje osjetljivi na vanjske podražaje.