{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savršena čokolada nastala greškom

S
18.7.2009. u 19:33
0
5
Savršena čokolada nastala greškom
0
Savršena čokolada nastala greškom
Čokolada je razvijena u tajnom labaratoriju, a proizvela ju je švicarska tvrtka Barry Callebaut. Topi se samo ako je izložena temperaturi većoj od 55 stepeni Celzijevih što znači da se u njoj može uživati i na plaži bez straha da će se rastopiti u rukama.
Iako je odmah dobila nadimak 'Savršena čokolada', ova poslastica je nastala greškom. Labaratorijski tehničari su slučajno razvili hrskavu i pjenastu, a postojanu čokoladu koja im se učinila zanimljivom te su je odlučili razvijati dalje.

Savršena čokolada dobila je ime Vulcano jer se može konzumirati na visokim temperaturama, a ima okus kao ostale dijetne čokolade.

Ukusna je, jake arome i više je hrskava nego kremasta. No svejedno se topi u ustima, ali je tope enzimi u slini, a ne toplina jezika', rekao je glasnogovornik tvrtke Barry Callebaut.

Proizvođač se nada da će čokolada biti veliki hit, a na uživanje u tom čokoladnom savršenstvu morat ćemo pričekati još dvije godine.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: