Zanimljivosti
0

Sarkozyju "hakirali" bankovni račun

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Niko danas nije siguran pa tako ni predsjednik Francuske Republike Nicolas Sarkozy, piše u nedjelju Le Journal du Dimanche koji je objavio priču o vještim lopovima koji su se domogli broja bankovnog računa šefa francuske države.

"Radi se o malim svotama koje su nestale s predsjednikova računa", kazao je izvor blizak istrazi, napominjući da je Sarkozy u septembru podnio prijavu a glavni tužitelj je odmah u najvećoj diskreciji digao na noge kriminalističku i finansijsku policiju.

Mogućnosti da se "pokradu" šifre bankovnog računa na internetu su brojne, a najveća se prilika lopovima pruža prilikom kupovine "on line". Broj takvih prevara je u posljednjih 12 mjeseci porastao za devet posto.

U bankama objašnjavaju da jednom kada neko dođe u posjed vaših šifri sebi putem interneta može sve priuštiti, prenijele su agencije.

"Ne podižu, međutim, velike svote i troše na stvari do 200 eura vrijednosti kako bi vlasnik računa što kasnije učio da nije baš sve to kupio kako se prikazuje u bankovnim izvacima", pojasnio je isti stručnjak.