Zanimljivosti
0

Samoubica preživio skok s Nijagarinih vodopada

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Amerikanac koji je u srijedu skočio s visokih slapova Nijagare u pokušaju samoubistva nije uspio u svojim namjerama, a spasilačke ekipe su ga izvukle i prebacile u bolnicu, pišu američke informativne agencije.

Čovjek u kasnim tridesetim godinama prošao je pored osiguranja, preskočio sigurnosnu ogradu i bacio se u podivljale vodopade Nijagare.

Samoubica je skok preživio zahvaljujući jednom turistu koji je slučajno vidio stravični prizor, te pozvao spasilačke ekipe.

Nakon što su spasioci došli na mjesto događaja, te žrtvu pokušali izvući iz zapjenjene rijeke, primjetili su da je čovek priseban mada je pretrpio ozbiljnu ozljedu glave.

Par spasilaca skočilo je u vodu da izvuče samoubicu no on se počeo opirati i bježati. Izvlačenje žrtve na kraju je uspjelo pomoću helikoptera koji je snagom vjetra odbacio utopljenika na obalu.

Pogledajte video s mjesta događaja:

Ovo je drugi čovjek koji je preživio pad s najvećeg Nijagarinog vodopada Horseshoe ili kako ga još zovu Kanadskog vodopada. Također, jedan američki turist se 2003. pokušao ubiti skokom s vodopada, no ostao je živ.

Nijagarini vodopadi čine granicu između SAD-a i Kanade, visoki su oko 50 metara. Sastoje se od tri odvojena vodopada i iako nisu mnogo visoki, oni su prilično široki i veoma snažni. Teku s preko 168.000 kubnih metara vode u minuti, te su tako jedni od najmoćnijih i najpoznatijih vodopada u svijetu.