Zanimljivosti
0

SAD: Učenica u kazni zbog zagrljaja

Sarajevo-x.com
Dva zagrljaja trinaestogodišnje učenice Megan Coulter donijela su joj kaznu od dva dana jer je prekršila školsku zabranu pokazivanja naklonosti i privrženosti. Roditelji djevojčice su u šoku iako im je poznata ta zabrana te se nadaju da će škola shvatiti njihovu apsurdnost.

Učenica osmog razreda Megan Coulter zagrlila je dvoje prijatelja nakon škole kako bi ih pozdravila i zaželjela im ugodan vikend. No to joj je donijelo nevjerovatne probleme s obzirom da je prekršila jednu od školskih zabrana - fizičkog pokazivanja emocija naklonosti ili privrženosti, izvijestio je Associated Press.

"Ovo je smiješno, samo sam im zaželjela ugodan vikend i zagrlila ih", rekla je Megan tokom odsluživanja drugog dana u kazni.

Majka učenice je izjavila medijima kako zagrljaj nije bio "eksplicitan" i više je izgledao kao da ste nekog uhvatili za ramena i blago stisnuli. Iako su bili upoznati s ovim zakonom, roditelji učenice Megan još uvijek ne mogu vjerovati da takav zakon postoji.

"Nevjerovatno! Ne mogu još uvijek vjerovati da ona mora odraditi ovu kaznu. Ne bih željela da ima još problema sa školom i zato sam je poslala da 'izdrži' kaznu", rekla je gospođa Coulter.

Roditelji, Megan i njene kolege se nadaju da će ova zabrana prestati važiti jer im nije jasno zašto bi ikoga kažnjavali zbog grljenja.