Zanimljivosti
30

SAD: Kamiondžija na lutriji dobio 324 miliona dolara

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jedan kamiondžija u SAD, porijeklom iz Vijetnama otkrio je po povratku sa odmora da je drugi dobitnik jackpota od 648 miliona dolara na američkoj lutriji.

Riječ je o drugoj po veličini nagradi u historiji lutrije u SAD. Ovaj čovjek koji živi u sjevernoj Californiji dijeli dobitak sa sretnom dobitnicom iz Georgije.

Sretni dobitnik kupio je tiket u jednoj prodavnici u San Joseu, a potom otišao na odmor sa porodicom, ostavivši tiket kod kuće. Po povratku sa odmora čuo je da je izvučen jackpot američke lutrije "Mega milioni" u iznosu od 636 miliona dolara i da je jedan tiket kupljen u San Joseu u saveznoj državi California, a drugi u Georgiji.

"Probudio sam se usred noći, sjetivši se da sam išao u San Jose i tamo kupio tiket", izjavio je sretni dobitnik. On je dodao da je potražio svoj tiket i otkrio da je dobitnik sume od 324 miliona dolara.

Sutradan je pozvao vlasnika firme za koju je radio i javio mu da neće dolaziti na posao, jer je osvojio premiju na lutriji.

Dobitnici jackpota od 636 miliona dolara dobit će po 318 miliona dolara ukoliko pristanu na isplatu u više godišnjih rata, dok će, ako se odluče da im nagrada bude isplaćena odmah, dobiti po 174 miliona dolara.

SAD