Zanimljivosti
390

SAD: Droga pala s neba

Klix.ba
Foto: Policija
Foto: Policija
Deset kilograma marihuane palo je iz aviona na krov jedne porodične kuće u Arizoni. Policija pretpostavlja da su meksički narko-dileri pogrešno procijenili mjesto pada paketa sa drogom.

Gradić Nogales u kojem se dogodio incident nalazi se na samoj granici s Meksikom, tako da je često prolazno mjesto narko-kartela prilikom transporta droge.

Fenomen zračnog transporta droge policiji je itekako poznat. Naime, narko-karteli često koriste avione koji izbace drogu preko granice u SAD, pa se ponovo vrate u Meksiko. Paketi u većini slučajeva padaju u pustinji ili na plaže koje se nalaze u blizini Nogalesa. Iz policije smatraju da se u ovom slučaju radi o pogrešnoj procjeni pada droge.

Njemački ovčar Hulk imao je veliku sreću (Foto: Policija)
Njemački ovčar Hulk imao je veliku sreću (Foto: Policija)
Stanovnici kuće na koju je marihuana pala ističu da su sretni što u incidentu niko nije povrijeđen. Naime, paket je uništio kućicu njihovog psa.

"Na svu sreću naš pas Hulk je noću najviše aktivan, tako da se u trenutku kada je droga pala na njegovu kućicu, vjerovatno nalazio vani i posmatrao avion", rekla je Maya Donelly koju je udar droge u krov probudio iz sna.

Procjenjuje se da ulična vrijednost ove marihuane iznosi nešto više od 20.000 dolara.