Zanimljivosti
0

Ruski ambasador zamijenio lika iz filma "Harold i Kumar" za pravog teroristu

Klix.ba
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji putem Twittera je kritikovao odnos SAD-a prema iračkoj borbi protiv tzv. Islamske države, a pritom je za "prikaz" teroriste koristio scenu iz filma "Harold i Kumar-Bijeg iz zaljeva Gvantanamo".
Alexander Yakovenko putem Twittera napisao je post kojim kritikuje ultimatum koji su SAD dale Iraku u vezi s mogućom ruskom intervencijom u ovoj bliskoistočnoj zemlji. Međutim, ozbiljna diplomatska drama uz pomoć samo jedne fotografije dobila je obilježje komedije.

Naime, u svom postu Yakovenko je napisao kako se teroristi zasigurno raduju činjenici da su SAD iračkim vlastima zabranile rusku pomoć.

Kako bi svoj post učinio zanimljivim ruski ambasador je iskoristio scenu iz filma "Harold i Kumar - Bijeg iz zaljeva Gvantanamo". Na fotografiji se vidi glumac Kal Penn, koji u sceni komedije iz 2008. godine zbija šalu na račun terorista.

Pretpostavlja se da je Yakovenko na Google unio riječi laughing terrorist ili "terorista koji se smije", a ta fotografija nalazi se pri vrhu rezultata pretrage.