Svestrana Britanka
0

Rodila kćerku i diplomirala u istom danu

Sarajevo-x.com
Rođenje djeteta i polaganje posljednjeg ispita na fakultetu su neka od najstresnijih životnih iskustava, posebno kad vam se oboje desi u roku od 24 sata, piše Daily Mail.

Kate Archer, 28-godišnja Britanka je u roku od 12 sati uspješno uradila svoj posljednji ispit i rodila svoje prvo dijete.

Archerova je ispit predala u pet sati poslijepodne, a već u jedanest sati te večeri je dobila trudove, te je u jutarnjim satima na svijet donijela zdravu djevojčicu koju je nazvala Grace.

Iako je Kate, kako sama priznaje, tokom trudnoće izgubila energiju i koncentraciju za učenje, svoj je poslednji ispit odlučila položiti po svaku cijenu.

"U zadnjim danima trudnoće stalno sam molila Grace 'ne još, ne još...' i nadala sam se da će me poslušati dok ne završim sa ispitima. Izgleda da je Grace osjetila da je s ispitima gotovo i da je vrijeme da i ona izađe van', ispričala je kroz smijeh Kate Archer.

'Iako mi je za vrijeme ispita bilo vruće, te sam čak na momenat mislila da ću izgubiti svijest, nisam htjela odustati od posljednjeg ispita' dodala je sretna majka.

Mark Evans, životni partner Kate Archer i otac male Grace izjavio je da je ponosan na Kate, te da je veoma sretan što se sve završilo dobro.