Zanimljivosti
0

Razvode se jer muž nije htio promijeniti status veze na FB

Klix.ba
Jedna Indijka je podnijela zahtjev za razvod braka nakon što njen muž nije promijenio status veze u ''oženjen'' na društvenoj mreži Facebook.

Dvadesetosmogodišnjakinja je tražila razvod, jer više ne može vjerovati svom mužu zbog toga što na internetu nije objavio da je oženjen.

Njen muž je pred sudom izjavio da je zaboravio ažurirati svoj status veze. Sud je paru odredio šest mjeseci savjetovanja prije nego se ponovo izjasne o razvodu, prenosi Daily Mail.

''On je pred sudom rekao da je bio previše zauzet porodicom i poslom nakon vjenčanja te da nije imao vremena da provjeri svoj Facebook račun. Bio je spreman da to odmah uradi i čak i da deaktivira svoj račun, ali njegova supruga to nije prihvatila, jer vjeruje da joj muž radi nešto iza leđa'', rekao je Subhash, advokat optuženog.

Prema riječima advokata, Facebook se sve češće koristi kao izvor dokaza u slučajevima razvoda. Prema analizama advokatske kuće Divorce-Online, Facebook je prošle godine bio uzrok jedne trećine propalih brakova u kojima je kao razlog navedeno neprimjereno ponašanje. U posljednje dvije godine broj slučajeva razvoda u kojima se spominje Facebook je povećan za 50 posto.