Profesori iznenađeni
0

Razgolićeni studenti sa Oxforda na kalendaru

Sarajevo-x.com
Studenti sa prestižnog univerziteta Oxford odlučili su da se za snimanje novog kaledara potpuno razodjenu kako bi prikupili novac za pomoć siromašnim zemljama trećeg svijeta.

Ovi studenti na fotografijama rade one što i ostali studenti, zadubljuju se u neko zanimljivo štivo, odlaze na izlet, sviraju muzičke instrumente, odlaze u klubove, šetaju, samo bez odjeće.

Photoshooting je izazvao dosta negodovanja kod strogih profesora, s obzirom da su svi prizori snimani na poznatim univerzitetskim lokacijama.

Jedna od najprovokativnijih fotografija prikazuje tri studetice kako se gole voze u čamcu na rijeci Cherwell, dok se na drugoj crno-bijeloj fotografiji nalaze tri gole mlade dame koje proučavaju debele tomove 'teške' literature.

Jedan stariji kolega kazao je kako je kalendar osramotio njihove ugledne profesore tradicionaliste, kao što su slavni fizičar Stephan Hawking i britanski premijeri koji predaju na univerzitetu.

"Takvo nešto se ne bi moglo desiti u moje vrijeme. Osjećao sam neugodno dok sam gledao kalendar, no studenti se izgleda dobro zabavljaju", kazao je on.

Jedna 22-godišnja studentica koja je pozirala kazala je za Daily Mail da je skidanje odjeće u takvom okruženje budilo u njoj 'sjajan osjećaj'.

"Mislim da smo se svi šokirali kad smo shvatili koliko nam se sve to svidjelo", izjavila je ona.

Blizu 60 studenata učestvovalo je u snimanju kalendara za humanitarnu organizaciju TravelAid. Kalendar se može kupiti po cijeni od 10 funti.