Obišli 31. zemlju
0

Putovali svijetom i slikali stopala ispred egozotičnih lokacija

Sarajevo-x.com
Svjetski putnici Tom i Verity Robinson na jedinstven su način dokumentovali svoja putovanja širom planete. Naime, ovaj bračni par je fotografirao svoja stopala ispred top turističkih destinacija u cijelom svijetu.

Tom i Verity obišli su 31 zemlju za šest godina i u svakoj fotografirali stopala ispred prirodnih čuda, na festivalima i egzotičnim lokacijama. Na fotografijama se od marta 2011. pridružuje još jedan par stopala nakon što su dobili kćerku Matildu.

"I sama pomisao na buduće avanture koje ćemo zajedno doživjeti je uzbudljiva. Bit će sjajno gledati album za 30 godina i prisjetiti se svih mjesta na kojima smo bili, ali i vidjeti kako su ta mala stopala postajala veća i veća", kaže Tom.

Svoj neobičan trend započeli su 2005. godine, a od tada su napravili više od 90 fotografija stopala koja dokumentuju njihova putovanja i iskustva. Album su nazvali "Prvo stopala".

Fotografije su snimljene na nevjerovatnim lokacijama kao što su Jugoistočna Azija, Južna i Srednja Amerika, Gvatemala, Australija, Novi Zeland, Argentina, Brazil, Bolivija i brojne druge zemlje.