Ispunjen životni san
0

Prvo vjenčanje u bestežinskom stanju

Sarajevo-x.com
U subotu je održano prvo vjenčanje u bestežinskom stanju. Naime, Noah Finnegan i Erin Fulmor iz New Yorka, rekli su sudbonosno 'Da' hiljadu metara iznad Meksičkog zaljeva, objavili su američki mediji.

Mladenka je bila u bijeloj vjenčanici s naušnicama u obliku planeta, dok je mladoženja imao odjelo sa likovima u obliku svemirskog broda. Uz manje poteškoće par je izmijenio zavjete prilikom leta u posebno preuređenom avionu Boeing 727-200, koji je u vlasništvu firme ZERO-G.

"Željeli smo učiniti nešto posve drugačije, nismo htjeli imati vjenčanje kao i svi ostali", kazala je Erin, dodajući da je bilo posve drugačije nego što je očekivala.

Da bi se postiglo bestežinsko stanje avion je neprestano izvodio kružne petlje uspinjući se i ponirajući nekoliko puta tokom vjenčanja. Ceremonija je obavljena unutar 27 metarske tapacirane zone za plutanje u kojoj se nekoliko zvanica neprestano sudaralo, te se mladi par trudio što bolje uskladiti svoje pokrete.

Ceremoniju vjenčanja predvodio je Richard Garriott, suosnivač firme ZERO-G.

"Najteže nam je bilo poljubiti se. Znao sam gdje trebam ići i trudio sam se da priđem supruzi, no to je bilo veoma teško. Slučajno sam udario suprugu u nos, te ja ona pomislila da će iskrvariti", ispričao je Noah, dodajući da im prstenje na svu sreću nije ispalo i kako je njihov životni san napokon ostvaren.