Velika Britanija
0

Prvi put majka u 66. godini

FENA
Elizabeth Adeney (66) za mjesec dana postat će najstarija majka u Velikoj Britaniji. Bivša rekorderka od nje je bila mlađa četiri godine.

Elizabethini prijatelji kažu kako razvedena i odličnog zdravlja 66-godišnja poslovna žena još uvijek radi pet dana u sedmici te je neizmjerno sretna što će uskoro roditi prvo dijete. Gospođa Adeney će kada njezino dijete bude tinejdžer imati 80 godina, piše Daily Mail, prenose u subotu agencije.

Prijatelji kažu kako je Elizabeth godinama bila očajna što nikako nije mogla ostati u drugom stanju. Zato je prošle godine otputovala u Ukrajinu gdje je posjetila kliniku za umjetnu oplodnju koja koristi i spermu i jajne stanice od donora.

"Kada je saznala da je u drugom stanju bila je presretna i nije joj palo na pamet da to skriva. Usprkos godinama vrlo dobro podnosi trudnoću", objasnio je Elizabethin prijatelj.

"Možda se nešto kasnije ustane ujutro i nekada ostane kod kuće još sat ili dva prije nego što ode na posao, no ona još uvijek radi pet dana u sedmici", dodao je.

Za medije je odlučila progovoriti i Elizabeth, iako smatra da je njezina trudnoća isključivo njena lična stvar.

"Nisam javna osoba i ignoriram publicitet. Trudnoća je moja vrlo osobna odluka i ne osjećam da bi zbog nje trebala davati intervjue", objasnila je Elizabeth koja je unajmila dadilju koja će joj pomagati oko bebe i s njima živjeti.

Elizabethina trudnoća potaknula je brojne rasprave u vezi majčinstva u poodmakloj dobi i znanosti koja omogućava ženama u pedesetim i šezdesetim godinama života da postanu majke. Otvorila je i pitanje treba li ženama, koje više prirodnim putem ne mogu zatrudnjeti, dozvoliti umjetu oplodnju.