Zanimljivosti
0

Pronašao majku nakon 24 godine zahvaljujući tetovaži na ruci

Klix.ba
Policajac koji se izgubio kada je bio dijete u gužvi na Željezničkoj stanici pronašao je porodicu nakon 24 godine i to zahvaljujući tetovaži na ruci.

Ganesh Raghunath Dhangade razdvojio se od roditelja 1989. godine kada je imao samo šest godina. Prilikom ulaska u voz on se izgubio u masi na stanici. Ganesh je završio u Mumbaiju nakon toga, gdje su se za njega nakratko pobrinuli ribari, a potom je smješten u sirotište.

Kasnije je imao saobraćajnu nesreću što je "izbrisalo" njegovo pamćenje o prijašnjem životu, ali nije odustajao od pronalaska porodice.

Do porodice ga je vodio samo jedan trag. Na desnoj ruci je imao tetovažu s majčinim imenom-Manda.

Drugio dio slagalice koji ga je vodio do roditelja je bio naziv mjesta odakle dolazi koji je kazao policiji prije gubitka pamćenja kada je još bio dijete. Mjesto odakle je njegova porodica se zove Mama Bhanja, šumovito područje udaljeno nekoliko kilometara od Mumbaija.

Početkom ovog mjeseca Ganesh, sada policajac, se zaputio s kolegama u potragu za Mandom, a potom su ga usmjerili prema kolibi u brdima koja tamo postoji već godinama.

Kada je stigao do kolibe, razgovarao je sa ženom koja tu živi i kroz priču ona mu je rekla da je imala sina koji se izgubio kada je bio mali. Pitao ju je da li je imao nešto po čemu bi ga prepoznala sada, a ona je rekla kako ima tetovažu s njenim imenom na ruci. Pokazao ju je, a ona je shvatila da pred njom stoji davno izgubljeni sin.

"Nekoliko minuta uopće nismo pričali, a onda smo se zagrlili i plakali", izjavio je Ganesh, prenijeli su lokalni indijski mediji.