Avantura života
0

Pronašao 50 poslova za 50 sedmica u 50 država

Sarajevo-x.com
Amerikanac Dan Seddiqui odlučio se za nesvakidašnju avanturu. Naime, ovaj dvadesetsedmogodišnjak odlučio je dokazati da ukoliko želite posao možete ga naći, te je jednu godinu života posvetio radeći najrazličitije poslove.

Seddiqui je napustio svoj posao u Illinoisu i upustio se u avanturu. Bio je hvatač jastoga, dirigent jazz orkestra, voditelj vremenske prognoze, pa čak i planer vjenčanja u Las Vegasu.

"Sjedio sam u uredu i razmišljao šta da činim s obzirom da je bilo samo pitanje dana kad ću biti otpušten. Shvatio sam da mi treba posao i odlučio sam se upustiti u avanturu života", kazao je Dan za američke medije dodajući da sada razmišlja o pisanju knjige u kojoj bi detaljno opisao doživljaje tokom njegovog čudesnog putovanja.

Bez puno razmišljanja mladi Amerikanac je donio odluku da svake sedmice radi drugi posao u drugoj državi. Oslanjajući se na svoju genijalnost, ali možda više na sreću, nazivao je kompanije tražeći posao. Kako kaže, odbilo ga je otprilike stotoinu firmi.

Ono što je također zanimljivo jeste činjenica da je Dan tražio posao koji je jedan od najpopularnijih u zemlji u kojoj te sedmice boravi.

"Moj omiljeni posao bio je posao konobara u Louisianai gdje sam upoznao jako dosta ljudi", kazao je Seddiqui, dodajući da mu je najgori posao bio posao hvatača jastoga jer je dobio morsku bolest.

On je također naveo da mu je najteže bilo raditi u tvornici sira u Wisconsinu, najopasniji posao mu je bio posao graničara u Arizoni, najprljaviji posao je imao u rafineriji nafte u Oklahomi, a najgoreg šefa u jednoj filmskoj kompaniji u Los Angelesu.

On se nada da će njegova knjiga pod nazivom 'Living the Map' biti do objavljena do kraja godine, te da će brojnim čitateljima poslužiti kao inspiracija.

Dan se sada planira baviti poslom dijetetičara. Naime taj poziv mu se svidio dok ga je jednu sedmicu radio boraveći u državi Mississippi koja je poznata po velikom broju pretilih osoba.