Los Angeles
0

Pronađen kombi ukraden prije 35 godina

Sarajevo-x.com
Kombi njemačke marke Volkswagen koji je ukraden prije 35 godina u Washingtonu pronađen je brodskom utovaru u morskoj luci Long Beach u Los Angelesu.Carinski službenici pronašli su kombi iz 1965. godine kada su otvorili spremnik koji je putovao u Holandiju, piše The Spokesman-Rewiew. Oni su provjerili registarski broj vozila te ustanovili da se radi o ukradenom automobilu.

Policijski zvaničnici su naveli da je kombi, koji je inače u dobrom stanju, ukraden 12. jula 1974. godine u gradu Spokane, u državi Washington za vrijeme održavanja međunarodnog sajma.

Nadležni nisu mogli identificirati vlasnika, kojem je ukraden automobil. Automobil je zadnji put bio u vlasništvu firme za opravku automobila u Arizoni. Nakon što su ga obnovili, planirali su prodati u inostranstvo.

Kombi sada pripada osiguravajućoj kući Allstate, koja je isplatila štetu pravo vlasniku kada je vozilo ukradeno. Automobil je sad ponovo uređen, a pretpostavlja se da sada vrijedi oko 27 hiljada američkih dolara.

Megan Brunet, glasnogovornica Allstatea kazala je da osiguravajuća kompanija pretražuje arhivu kako pronašla stare zapise i originalni zahtjev za obeštećenje.

Automobil će najvjerovatnije biti prodat na aukciji, prenosi agencija AP