Španija
0

Progutao ukradeni dijamant, pa razotkriven na rendgenu

Sarajevo-x.com
Lopov je u Španiji ukrao dijamant od jedne Britanke, nakon čega ga je progutao. Policija ga je uhapsila i prisilila da obavi rendgenski snimak, nakon čega je dijamant uočen u njegovom stomaku.

Krađa se dogodila kada je nekoliko žena iz Velike Britanije ušlo u restoran, nakon čega je jedna od njih svoju torbu spustila na pod, javlja BBC.

"Dvojica lijepo obučenih muškaraca su također ušli u restoran. Jedan je sjeo za šank, a drugi pored žena", rekao je glasnogovornik španske policije.

Kada su muškarci napustili restoran, jedna od žena je primijetila da je nestala njena torba u kojoj je bio dijamant vrijedan 10.000 funti, kao i 2.000 funti u kešu.

Nekoliko sati nakon toga policija je zaustavila automobil radi rutinske kontrole, te utvrdila da četiri putnika imaju kriminalne dosjee. U unutrašnjosti vozila su otkrili i torbu sa novcem, za koju je utvrđeno da pripada pomenutoj ženi iz Velike Britanije. Jedino je nedostajao dijamant.

"Tokom rutinske kontrole policajci su primijetili da jedan od kriminalaca stavlja nešto u usta. Odmah im je bilo jasno da je progutao dijamant. Kako bi se dijamant pronašao, uhapšeni muškarci su odvedeni u lokalni medicinski centar, gdje su podvrgnuti rendgenskom snimanju. Dijamant je pronađen u stomaku jednog od kriminalaca, koji je priznao da ga je progutao", dodao je glasnogovornik policije.