Počela sa novim životom
0

Prodala 1,6 metara dugu kosu i novac uložila u kupovinu kuće

Klix.ba
Dvanaestogodišnja Brazilka Natasha Moraes de Andrade je ošišala svoju 1,6 metara dugu kosu kako bi roditeljima pomogla da kupe kuću.

Nakon šišanja, Natasha kaže kako je počela sa novim životom. Ranije nije mogla raditi stvari koje djeca obično rade. Rijetko je odlazila na plažu sa svojim prijateljima. Jednom sedmično je prala kosu i trebalo joj je oko dva sata da je osuši. Sada je Natashina kosa duga oko 40 centimetara i treba joj oko pet minuta da je opere i deset da je osuši.

Od prodaje 120 centimetara dužine kose, zaradila je 3.000 funti, što je bilo dovoljno za kupovinu omanje kuće u siromašnom naselju Rio de Janeira.

"Plakala sam kada sam shvatila da se moram šišati. Bilo me strah da mi se neće svidjeti i da neću dobiti dovoljno novca da bismo kupili kuću. Međutim, desilo se ono što smo i priželjkivali. Šišanje kose mi je dalo nove šanse u životu. Vjerujte, bojala sam se da me neko silom ne ošiša i ne proda moju kosu", kaže Natasha te dodaje kako sada može otići na bazen i slobodno se kupati bez bojazni da će skvasiti kosu.

Kako kaže, ljudi je sada zaustavljaju na ulici te pitaju zašto je ošišala prelijepu kosu koju je imala.