"Slika nevinosti"
8

Prodaje se prva fotografija Kate Moss u ulozi modela

Klix.ba
Ukoliko se pitate da li je Kate Moss rođena sa kvalitetima koje posjeduje zvijezda ili je to naučila radivši naporno na svom putu od srednjoškolke do supermodela, ova fotografija bi vam trebala pružiti odgovor.

Snimljena je 1988. godine, kada je Kate imala 14 godina. Na njoj se jasno vidjelo da će je neumoljiv pogled i začuđujuća struktura kostiju učiniti najtraženijim modelom na tržištu.

Fotografirao ju je David Ross na njenom prvom profesionalnom setu, nakon što su je lovci na talente primijetili na aerodromu kada se vraćala iz New Yorka u London nekoliko mjeseci ranije.

Procjenjuje se da će crno-bijela fotografija, koja će biti na aukciji u Mayfairu 23. novembra, postići cijenu od 1.500 eura. Na aukciji će biti izložene tri različite Kateine fotografije sa prvog seta snimljenog prije dvije decenije.

"Imala je cool karakter. Izgledala je poput tipičnih tinejdžerki, suprotstavljala mi se, ali mislim da je time prikrivala nervozu. Mislim da je osvježavajuće bilo to što je bila iskrena. Nije glumila, niti pokušavala dokazati nešto i nikada se nije utopila u sliku tipičnog modela", rekao je Ross.

Kate Moss od 1988. godine konstanto radi, najtraženiji je supermodel i uživa reputaciju modne ikone.