Za četiri puta manju cijenu
5

Prodaje se izolovano i osamljeno ostrvo u blizini San Francisca

Klix.ba
Ostrvo Red Rock, koje se nalazi u sjevernom dijelu San Francisco zaljeva, stavljeno je na prodaju za pet miliona dolara.

S obzirom na to da je početkom godine ostrvo bilo prodavano za 22 miliona dolara, pet mliona zvuči kao prava sitnica. Trgovac nekretninama Steven Higbee kaže da je nerazvijeno ostrvo na tržištu godinama, a kako nije bilo zainteresiranih kupaca on je savjetovao vlasnicima da snize cijenu.

Na stjenovitom terenu nema nijedne kuće niti drugog objekta, do njega je moguće doći samo helikopterom ili brodom, a nema ga čak ni na mapama, piše Telegraph.

Higbee tvrdi da je ostrvo savršeno za bijeg u osamu, a novi vlasnik će imati niz mogućnosti kao što su organiziranje ludih zabava ili bijeg od istih.

Osim toga, ono pruža šansu da se pobjegne od bučnih ljetnih dana u San Franciscu.

"Ostrvo je zaštićeno od magle pa dok je San Francisco obavijen njom, vi možete sjediti na suncu", rekao je Higbee. Proteklih godina postojala je ideja da se skloni kamen s ostrva te da se na njemu sagradi hotel, međutim nijedna od ideja nije realizirana.

Jedina osoba koja je Red Rock zvala domom bio je Selim Woodworth, koji je sagradio kolibu i živio u osami od 1851. do 1856. godine.

"Ukoliko bi budući vlasnik bio čovjek s novcem i vizijom, na ostrvu postoje mogućnosti za investicije u vidu gradnje odmarališta ili kasina", kazao je Higbee.

Sadašnji vlasnik Mack Durning ostrvo je preuzeo od Davida Glickmana '70-ih godina prošlog stoljeća u zamjenu za neke nevraćene dugove.