Zanimljivosti
0

Princ Wiliiam i princeza Kate sa porodicom na božićnoj misi

FENA
Princ William i princeza Kate, poznatiji kao vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, proslavili su svoj prvi zajednički Božić sa drugim članovima britanske kraljevske porodice i prisustvovali tradicionalnoj jutarnjoj božićnoj službi u crkvi Marije Magdalene na privatnom imanju Sandringham u Norfolku.

Princeza Kate, čije oblačenje prati publika širom Velike Britanije i svijeta, ovoga puta pojavila se u kaputu boje burgundca i odgovarajućim šeširom na oduševljenje mnogobrojnih ljudi okupljenih ispred crkve.

Za božićne praznike je cijela porodica na okupu, ali prvi put na proslavi nije princ Phillip (90), suprug kraljice Elizabethe druge, koji je još u bolnici gdje se oporavlja poslije hirurškog zahvata na srčanoj arteriji - ugradnje stenta.

Bakingemska palata je saopćila da je princ Phillip "dobro raspoložen", a na zajedničkoj proslavi su i princ Harry, princ Charles i Camilla Parker, kraljičina unuka Zara Phillips i njen novi suprug Mike Tindal, inače ragbi igrač, i ostali članovi kraljevske porodice.