Udomljen nakon operacije oka
103

Priča sa sretnim završetkom o psiću pronađenom u smeću

Klix.ba
Priča o slijepom psiću pronađenom u smeću imala je sretan kraj nakon što ga je jedan bračni par pronašao i odlučio se brinuti njemu.

Bijelu pudlicu su Eldad Hagar i njegova supruga Audrey pronašli u smeću nedaleko od njihovog doma. Kako kažu, prijašnji vlasnik ju je napustio vjerovatno zbog činjenice da je slijepa.

"Bila je potpuno iznemogla, nije mogla podići glavu, bila je prepuna buha i izgladnjela. Vjerovatno zbog toga što je dugo ležala na tom mjestu", kaže Audrey koja zajedno sa suprugom vodi "Hope for paws", udruženje koje brine o životinjama u Los Angelesu.

Pudlicu, koju su nazvali Fiona, su zamotali u deku, odnijeli je kući, okupali i nahranili. Nakon što je vratila snagu, odlučili su posjetiti veterinaru Michaelu Changu kako bi provjerio Fionin vid. Veterinar je konstatovao kako bijela pudlica vidi na jedno oko, dok je na drugo poputno slijepa.

Chang im je također rekao da će im, ukoliko žele izvršiti operaciju, trebati dosta novca. Bračni par je odlučio objaviti priču i zatražiti pomoć ljubitelja životinja.

"Mnogo ljudi nam se javilo i za samo četiri dana smo sakupili 4.000 dolara", kaže Eldad. Operacija je u potpunosti uspjela, veterinar je u Fionino oko ugradio leće.

"Mislim da je sada najsretniji pas na svijetu. Fiona je usvojena i sada živi sa porodicom koja ima još četiri pudlice", kazao je Eldad na kraju.