Iskoristio slobodno vrijeme
0

Preuzeo crtež sa Interneta i sastavio vlastiti Lamborghini

Sarajevo-x.com
Chen Jinmiao
Chen Jinmiao
Kinez Chen Jinmiao iskoristio je svoje slobodno vrijeme i u vlastitoj radionici sastavio kopiju Lamborghinija za tek nešto više od 2.000 eura.

Dvadesetpetogodišnji majstor iz grada Binzhoua u kineskoj pokrajini Hunan na izradi kopije sportskog automobila proveo je godinu dana.

"Crtež automobila sam preuzeo sa Interneta, a nakon toga sam otišao u prodavnicu i kupio neophodni materijal", objasnio je konstruktor vlastitog super vozila.

Jinmiao, koji ima završenu samo osnovnu školu, uvijek je sanjao da ima Lamborghinija. Znajući da si nikad neće moći priuštiti kupovinu luksuznog automobila, odlučio ga je napraviti.

Njegov novi auto je potpuno ispravan, a čak ima i poznata "krilo vrata". Jedina mana ovom Lamborghiniju je što može razviti maksimalnu brzinu oko 80 km/h, što je premalo u odnosu na pravi čija brzina premašuje 320 km/h, piše na web stranici Red Net.

Prijatelji i familija su Chena odgovarali od ovog poduhvata, ali on nije odustao. Trenutno čeka odluku hoće li mu biti odobrena saobraćajna dozvola uz koju će voziti svoj neobični sportski automobil.

"Ako mi je ne odobre, uvijek ga mogu držati kao dio svoje kućne kolekcije", poručuje ovaj vrijedni inovator.