Političari van konkurencije
0

Poziv na Festival besmislenih vještina u Beogradu

FENA
Zemunski mali umjetnički centar (ZMUC) u Beogradu i izdavačka kuća Kornet pozivaju zainteresirane da se prijave za učešće na Ljetnjem festivalu besmislenih i beskorisnih vještina, koji je multimedijalnog karaktera, a jedini kriterij kojim se rukovodi žiri je besmislenost i beskorisnost predstavljene vještine ili umjeća u svim vremenima i kulturama.

Pravo na učešće imaju radnici, vojne osobe, penzioneri, učenici starijih razreda srednjih škola, studenti, državni službenici, menadžeri i umjetnici svih profila, ulični prodavci i zakupci pijačnih tezgi, vlasnici STR-a, SZR-a, SUR-a, nezaposlene osobe, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, kao i svi koji misle da posjeduju dovoljno besmislenih i beskorisnih znanja i veština.

Pravo na učešće nemaju profesionalni političari, jer su, prema tumačenju članova žirija, njihova besmislena znanja i vještine van svake konkurencije.

Festival traje od 15. juna do 15. augusta 2010. godine, a vještine će biti sukcesivno predstavljane tokom ovog perioda.

Zainteresirani mogu da predstave lično, preko obučenog predstavnika ili putem snimka, a u tom slučaju bi trebalo da snimak (VHS, mpeg, avi) pošalju na adresu: Zemunski mali umetnički centar - ZMUC, Njegoševa 53, 11080 Zemun ili na [email protected]

Rok za prijave je 1. april 2010. godine.