Svi pali
0

FOTO+VIDEO / Postavili rekord u domino-efektu s madracima

Sarajevo-x.com
"Madrac domino" je igra koja je postala prava atrakcija prije nekoliko godina. Već je ubilježeno nekoliko rekorda u domino-efektu s madracima, a najnoviji su postavili radnici kompanije "Palantine Beds" in Newcastlea.

Nakon četiri mjeseca planiranja radnici "Palantine Bedsa" uspjeli su oboriti rekord u domino-efektu s madracima. U ogromnoj prostoriji poredali su 400 madraca, naslonili se na njih, a onda se jedan po jedan obrušavali na osobu iza sebe.

"Nismo imali dobar odaziv, pa smo morali malo improvizirati. Naime, osoba koja bi već pala, odmah bi trčala na kraj reda, ali to je sve ovo načinilo još zanimljivijim", kazao je menadžer prodaje kompanije, Andrew Waters, dodavši da se nadaju da će njihov rekord uskoro biti ubilježen u Guinnessovu knjigu rekorda.

Inače, u maju ove godine radnici u Kini postavili su rekord u domino-efektu s 256 madraca, taj rekord je oborio tim iz New Yorka, pa je novi rekord iznosio 380.

Međutim, tim iz Newcastela je uspio uraditi domino-efekt sa 400 madraca.

"Slijedili smo pravila, tako da ne vidimo razlog zbog kojeg ne bi ovaj naš rekord priznali", kazao je Waters, prenosi "Daily Mail".