Zanimljivosti
96

Postala hit na internetu: Nigerijka lažirala put u Kinu lošim photoshopom

Klix.ba
Nigerijka Seve Gat odlučila je da će svoj odmor iz snova provesti u Kini, pa makar je i ne posjetila fizički. Zamolila je prijatelja da joj u Photoshopu obradi fotografije kako bi ispalo da je posjetila sva poznata mjesta te zemlje.

Tako je prema fotografijama Seve posjetila Kineski zid, opasnu turističku stazu planine Huashan, kao i mnoge druge znamenitosti.

Fotografije su ispale urnebesno smiješne, jer njen prijatelj očito ne zna koristiti program za uređivanje fotografija. Seve je privukla veliki broj velikodušnih poduzetnika i postala je prava internet senzacija.

Dok su se mnogi našalili na njen račun, jedan poduzetnik Sam Gichuru obećao je da će joj platiti put u Kinu. Održao je obećanje. Platio joj je boravak u hotelu s četiri zvjezdice, zdravstveno osiguranje, te dao džeparac kako bi mogla obići znamenitosti sa fotografija u Kini.

"Ona je ljubazna i ambiciozna kćerka farmera koja je zamolila prijatelja da je fotošopira jer je, kada se vidjela na fotografijama, osjećala kao da je tamo. Put u Kinu ti je isplaniran za ljeto 2016. godine, sada je sve na tebi Seve", napisao je ljubazni poduzetnik.

Ono što je dirnulo mnoge jeste da je Seve ove fotografije objavila na Facebooku uz brojne natpise.

"Napustila sam zemlju, idem u Kinu", "Uživam svuda", "Posljednji dan posjete, zbogom Kina", neki su od natpisa.

Korisnici društvenih mreža odmah su osmislili novi hashtag #WhereIsSeveGatsNow i postavljaju nove fotošopirane fotografije. Tako je Sara do sada "obišla" Dubai, New York, a fotografisala se i sa Donaldom Trumpom.