Zanimljivosti
8

Posljednje zbogom: Gasi se muški magazin FHM

Klix.ba
Svi čitatelji i ljubitelji FHM-a i ZOO-a jučer su primili tužnu vijest – poznati magazini za muškarce uskoro odlaze u historiju.

Vlasnik ova dva magazina Bauer Media jučer je objavio da će suspendovati proizvodnju spomenutih naslova koji su predstavljali perjanicu britanske i evropske protuteže američkim magazinima za muškarce.

FHM je u vremenu od 1994. godine do danas postao obavezno štivo za sve Britance, uključujući i one koji u sebi imaju tzv. plavu krv.

FHM je svoj uspjeh vjerovatno krio u činjenici da je svojim sadržajem priznao kako su heteroseksualni muškarci "gadovi" kojima treba vodič kroz seksualni život, ali koji se nerijetko oslanjao upravo na žensku ekpertizu koja se mogla primijetiti kroz sami broj novinarki.

U objašnjenju vlasnika nije precizirano kada će zapravo izaći posljednji broj FHM-a koji ima mnoštvo međunarodnih izdanja.

"Bilo je predivno proizvoditi ovaj magazin za vas tokom svih godina. Hvala vam na podršci, a u narednim sedmicama obavijestit ćemo vas o detaljima", stoji u saopćenju FHM-a.

FHM