Neobična priča iz Kine
0

VIDEO / Poljupcem strancu spasila život

Sarajevo-x.com
Baš kao u bajci o Snjeguljici, Kineskinja Liu Wenxiu poljupcem je doslovno spasila život 16-godišnjaka koji se pokušao ubiti.

Liu je 11. juna prelazila preko mosta u gradu Shenzhenu, kada je primijetila gužvu. Mnoštvo prolaznika zastalo je i gledalo kako na mostu stoji mladić s nožem u ruci i prijeti da će skočiti.

"Vidjela sam da svi gledaju i niko ne čini ništa da mu pomogne", ispričala je 19-godišnja hotelska konobarica. "Morala sam ga spasiti."

Liu je dodala kako mladića nikad prije nije vidjela, ali da je shvatila kako policija ne uspijeva da ga nagovori da odustane od skoka sa vanjske strane ograde mosta.

Uspjela se probiti kroz gužvu i policijski obruč rekavši da je ona djevojka mladića koji prijeti da će se ubiti i da to želi učiniti zbog nje.

"Istina je da ga nikad prije nisam vidjela, ali sam to izmislila u tom trenutku", izjavila je kineskim medijima.

Prema javljanju lokalne TV kuće, mladić se pokušao ubiti jer mu je nedavno preminula majka, a maćeha se prema njemu loše ponašala i pobjegla je s novcem njegovog oca.

"Ispričao mi je da više nema novca, kako niko ne mari za njega i kako mu niko ne vjeruje. Ja mu nisam ništa odgovorila, već sam mu samo pokazala ožiljke na svojoj desnoj ruci", kazala je djevojka i priznala da se i sama pokušavala ubiti presijecanjem vena i skakanjem sa visine.

Hrabra 19-godišnjakinja nesretnog djetinjstva iskoristila je priliku da mladiću pokaže kako zna kroz šta prolazi, zagrlila ga i, na iznenađenje svih, poljubila.

Policija mu je u tom trenutku oduzela nož i povukla ga nazad na most. Oboje su se rasplakali. Priča je dobila sretan kraj.