Zloupotreba položaja
0

VIDEO / Policajac uhapsio mladića koji je spavao s njegovom kćerkom

Sarajevo-x.com
Saobraćajac iz Kalifornije suspendovan je nakon što se otkrilo da je uhapsio 15-godišnjeg mladića koji je spavao sa njegovom pastorkom.

Neimenovani saobraćajac obukao je uniformu policajca i naoružan ušao u kuću maloljetnika u San Joseu, te odglumio hapšenje. Policajac je mladiću stavio lisice na ruke, te mu očitao bukvicu, pred roditeljima.

Tokom petominutne lekcije policajac je mladiću kazao da je optužen za seksualni prestup i da će protiv njega biti podnesena krivična prijava zbog seksa s maloljetnicom.

"Ne piše ti se dobro. Znaš li šta to znači? Nije pametno seksati se sa kćerkom policajca. Okružni tužilac će vjerovatno podnijeti prijavu. Kćerka policajca nije osoba s kojom bi se trebao petljati. Glup si", izvrijeđao je policajac isprepadanog mladića, a čitavu scenu kamerom je zabilježio roditelj maloljetnika.

Slučaj je izazvao veliku javnu raspravu u SAD-u o tome da li je policijski službenik zloupotrijebio svoj položaj, ili je jednostavno učinio isto što i svaki drugi zabrinuti roditelj.

"Policajac je primjenjivao je silu, stavio mu je lisice, prijetio mu silovanjima u zatvoru, ponašao se poput kauboja. Očito je da je zloupotrijebio svoj položaj", kazao je advokat porodice mladića, Tony Boskovich.

O ovom slučaju pokrenuta je istraga i policajac je do okončanja suspendovan, prenio je "Daily Telegraph".