Zanimljivosti
1

Pokemon Go dolazi u Japan, vlada objavila uputstvo za sigurno igranje

Klix.ba
U svjetlu kriminalnih aktivnosti i nesretnih događaja vezanih za igranje igrice Pokemon Go, Japan poduzima konkretne korake prije zvanične objave igrice za Android telefone i iPhone.

Zbog glasina kako će se na teritoriji Japana uskoro i zvanično pojaviti igrica koja je zarazila veliki broj igrača, agencija za cyber sigurnost pri japanskoj vladi u srijedu je izdala poster na kojem se nalaze instrukcije za buduće igrače.

Poster je objavljen putem društvenih mreža kako bi došao do najvećeg mogućeg broja igrača. U devet tačaka japanska vlada sugeriše načine izbjegavanja opasnosti za vrijeme igranja Pokemon Go. Poster uz tekst sadrži i crteže opasnih scenarija na koje igrači mogu naići.

1.Čuvajte svoje privatne informacije 2. Obratite pažnju na lažne aplikacije i alate za varanje 3. Koristite aplikacije za vremensku prognozu kako vas ne bi iznenadilo nepovoljno vrijeme 4. Čuvajte se srčanih problema i srčanih udara 5. Sa sobom nosite rezervnu bateriju za telefon 6. Budite spremni da kontaktirate svoje najbliže 7. Ne ulazite u opasna područja 8. Suzdržavajte se susreta s nepoznatim osobama

  1. Ne hodajte dok koristite smartphone.